Pau Casals – El Vendrell

“Afortunadament, durant els meus viatges per tants països estrangers…mai no m’ha abandonat l’infant del Vendrell”, Pau Casals

Nascut al Vendrell el 1876, Pau Casals va estar vinculat a la música des de ben petit, ja que el seu pare era l’organista de l’església. Als 23 anys va començar la seva trajectòria professional i va actuar en els millors auditoris del món. Tot i això, Casals passava llargues temporades a la seva casa de la platja de Sant Salvador, seu actual de la Vil·la Museu Pau Casals. Les seves despulles es troben al cementiri del Vendrell.

Itinenari recomanat

Us recomanem que comenceu la ruta a la Vil·la Museu Pau Casals, a la platja de Sant Salvador, que recupera l’atmosfera familiar de la casa en els seus millors temps. Davant mateix, l’Auditori Pau Casals ofereix una programació estable de música durant tot l’any.

Un cop feta la immersió en la universalitat del geni descobrireu l’infant Casals visitant el nucli antic del Vendrell: la casa on va néixer i l’església on es troba l’orgue barroc que Pau Casals va començar a tocar. Al Vendrell hi podeu arribar en cotxe o fent una excursió a peu o amb bicicleta per les rutes senyalitzades.

Finalment, per captar l’essència i el caràcter dels paisatges d’aquesta terra, no us perdeu la visita als cellers familiars, fent un recorregut per les vinyes i gaudint del tast de vins de la DO Penedès.

Com arribar

Per la seva situació geogràfica el terme municipal del Vendrell és un nus de comunicacions, tant de carreteres i camins com de vies fèrries.

El Vendrell queda comunicat per l’autopista AP-7 i l’Autopista C-32, prenent les sortides 31 i 3, respectivament.

Pel que fa les comunicacions ferroviàries, el municipi compta amb dues estacions de tren; l’estació del Vendrell i l’estació de Sant Vicenç de Calders.

El Paisatge dels Genis