Joan Miró – Mont-roig

 

"Tota la meva obra està concebuda a Mont-roig", Joan Miró

 

Joan Miró va arribar al Mas Miró de Mont-roig per primera vegada l'any 1911, per recuperar-se d'una malaltia. El Mas Miró és l'espai on Joan Miró va concebre i crear el seu univers i on va pintar les obres que el van projectar internacionalment com un dels artistes més universals del moment. Miró, que durant 65 anys s'instal·lava alMas durant l'estiu, trobava en Mont-roig la inspiració necessària per a crear.

Itinerari recomanat

Us recomanem iniciar la visita al Centre Miró, espai que permet entendre la relació entre l’artista i la terra de Mont-roig.

Descobriu els escenaris originals que Joan Miró va plasmar en algunes de les seves obres tot seguint l’itinerari Miró. Per tal de submergir-vos en l’univers que va captivar l’artista, podeu visitar l’ermita de la Mare de Déu de la Roca, on Joan Miró va admirar i pintar el color “roig envinagrat”.

Una altra manera de descobrir el paisatge és a través de les rutes del Centre BTT. Per establir una relació plena amb la natura us convidem a realitzar la ruta de les barraques de pedra seca, a fer una relaxant migdiada sota un garrofer o a escoltar les onades a la platja de la Pixerota.

La visita es completa al Mas Miró, l’espai on es va gestar l’obra mironiana, indret que l’artista va plasmar en un dels seus quadres més universals, La Masia.

Com arribar

El municipi de Mont-roig del Camp es troba situat al centre de la Costa Daurada, envoltat per la Mar Mediterrània i acaronat per les muntanyes de la Serra de Llaberia.

S'hi pot arribar per carretera a través de l'autopista AP-7, prenent la sortida 37, i seguint la T-312 i la T-310 direcció Mont-roig del Camp.

Pel que fa les comunicacions ferroviàries la població compta amb una estació de tren.

El Paisatge dels Genis