Activitat per lliure. A peu i en vehicle particular

Els indrets d’Horta que relacionen aquest poble amb Picasso es poden visitar i veure fent un tomb pel poble i els seus voltants seguint el mapa de l’itinerari indrets picassians.

Són molts els visitants que arriben atrets per la projecció internacional que l’artista ens ha donat amb les seves dues estades.

Picasso arriba a Horta per primera vegada al 1898 de la mà de Manuel Pallarés, un jove artista fill del poble, per guarir-se de l’escarlatina. Després de la seva primera excursió al cim de santa Bàrbara, projecten l’aventura de retirar-se a pintar als Ports durant un mes. La seva estada a Horta dura 9 mesos, però els lligams profunds que l’uniren amb aquesta terra i aquesta gent feu que tornes en una segona ocasió al 1909 en busca de la inspiració i acompanyat per la seva promesa Fernande Olivier. Aquella segona estada correspon del tot al moment de la seva gran aventura cubista i les obres que hi va pintar estan disseminades pels llocs mes diversos del món. Picasso fa esment del Poble allí on va i queda representat en moltes de les seves obres.

Baixa aquí el recorregut.

El Paisatge dels Genis