Si alceu la mirada des de qualsevol punt de Mont-roig Miami observareu l’atenta mirada de l’ermita de la Mare de Déu de la Roca i l’ermita de Sant Ramon de Penyafort, ambdues assentades damunt la Muntanya Roja, la qual dona nom a la vila de Mont-roig del Camp.

És un espai per somiar, per deixar-se emportar per la imaginació, per a inspirar-se tal i com ho va fer Joan Miró al quadre Mont-roig, Sant Ramon. Les formes naturals de l’Espai Natural de l’Ermita de la Roca motivaren a un jove Miró a deixar fruir la seva influència Cezanniana. Deia Miró que el secret de la seva obra era l’equilibri. La posició de l’ermita de Sant Ramon, les formes cúbiques del penyal roig i tot el conjunt, desafiant les lleis de l’equilibri, captaren l’atenció del geni.

Les formes fantasioses que esculpeixen la muntanya, les vistes panoràmiques del Camp de Tarragona que s’hi observen i les ermites penjants sobre la roca, encara avui punt de referència per als mariners, fan d’aquest indret un lloc icònic i de visita obligada a la Costa Daurada. Actualment l’ermita acull servei d’hostatgeria i servei de restauració.

La visita a l’Ermita forma part de la ruta “El paisatge emocional de Miró”, que recorre diferents indrets, degudament senyalitzats i identificats, on el visitant pot observar en primera persona els paisatges convertits per Miró en obres d’art mundialment reconegudes.

Detalls:

Visita per lliure

Preu : Gratuït.

Durada de la visita: 1 hora aproximadament.

Informació:

Carretera Colldejou, s/n
43300 Mont-roig

www.ermitadelaroca.com
ermitaroca@gmail.com
+34 977 837 760

El Paisatge dels Genis