La muntanya de Santa Bàrbara, el primer lloc on anaren Picasso i Manuel Pallarès tan aviat arribaren a Horta a finals de juny de 1898. En una cova de la muntanya hi passaren uns dies, segurament allí decidiren passar l’agost als Ports on el jove pintor es refà de si mateix. La muntanya de Santa Bàrbara va ser pintada per Picasso tan a la primera estada com a la segona, quan va fer diverses visions cubistes.
Un dels primers quadres que Picasso pintà en la seva segona estada a Horta va ser un quadre cubista de la muntanya de Santa Bàrbara, de forma triangular i que presideix un dels paisatges més visibles des del poble.
La muntanya i el convent que hi podem veure als seus peus són un emblema a nivell arquitectònic i sentimental per a la gent d’Horta a més de ser punt ineludible de visita per a tots aquells que passen pel poble.

El Convent de Sant Salvador, al peu de la muntanya de Santa Bàrbara, també fou pintat per Picasso. Destaquem l’oli La processó al Convent.

Detalls:

Preu de l’activitat: 2€ visita per lliure, 5€ visita guiada dissabte i diumenge a les 12h 4€ grups concertats, a partir de 10 persnes ).

Durada de la visita: 1 hora aproximadament.

Idiomes: català, castellà, anglés, francès, alemany i flamenc.

Informació:

Diseminats, 29
43596 Horta de Sant Joan

www.hortadesantjoan.cat/
garbinadaviatges@gmail.com
+34 670 408 208

El Paisatge dels Genis