El viatge inaugural de La Cuina dels Genis

Viatge Cuina
1

Ruta

4

Municipis

4

Genis

2,5

Dies

24

Mitjans

7

Visites culturals

7

Experiències gastronòmiques

13

Agents del territori

1 ruta en clau gastronòmica

Viatge Cuina

La Ruta del Paisatge dels Genis vista per primer cop en clau gastronòmica i artística.

4 municipis genials!

Viatge Cuina

Reus, Mont-roig, El Vendrell i Horta de Sant Joan, municipis que van inspirar Gaudí, Miró, Casals i Picasso i que formen part del Paisatge dels Genis a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre.

2 dies i mig de viatge

Viatge Cuina

El viatge comença el dia 28 de gener a  la tarda/nit gaudint de La Nit de la Cuina dels Genis que dona el tret de sortida a La Cuina dels Genis i al primer viatge de premsa per descobrir aquesta proposta gastronòmica, cultural i experiencial que té lloc els dies posteriors, 29 i 30 de gener de 2020

24 mitjans nacionals i internacionals especialitzats

Viatge Cuina

24 mitjans gaudeixen els dies 28 i 29 de gener de 2020 del primer viatge de premsa de La Cuina dels Genis.

D’aquests, 6 mitjans i 3 touroperadors especialitzats en cultura i/o gastronomia són del mercat britànic. La resta, 14 prescriptors entre bloggers, instagrammers i, influencers procedeixen del mercat català i espanyol.

El recorregut s’organitza a través de 2 programes de viatge inversos, el que permet reduir el nombre de participants per  grup.

7 visites culturals per descobrir els Genis

Viatge Cuina

El programa de viatge inclou visites a museus, centres d’interpretació i espais singulars com a punt de partida per conèixer la vinculació de cada geni amb el territori en clau gastronòmica.

  • Passejada guiada a peu pels espais Picassians a Horta i visita al Centre Picasso potenciant la vinculació de Picasso amb Horta de Sant Joan i la seva gastronomia i cuina.

  • Visita al Convent de Sant Salvador que pintà Picasso.

  • Visita guiada al Gaudí Centre, Centre d’interpretació dedicat a la vida i l’obra de Gaudí.

  • Visita al Mas Miró i al taller de l’artista.

  • Visita de l’Ermita Mare de Déu de la Roca. Espais de la ruta “El Paisatge emocional de Miró”.

  • Parada a l’església vella per contemplar el tapís de Miró inspirat en els paisatges de Mont-roig.

  • Visita guiada al Museu Pau Casals en clau “Casals, El Vendrell i el seu paisatge”.

7 experiències gastronòmiques km0

Viatge Cuina

El programa de viatge inclou experiències gastronòmiques per assaborir el territori del Paisatge dels Genis en clau gastronòmica.

  • Activitat artística i copa de vi DO Terra Alta al “taller de pintura comestible” a Horta de Sant Joan.

  • “La Clotxa”, àpat de camperol, a Horta de Sant Joan.

  • Visita guiada al Museu del Vermut. Vermuteria singular amb exposició de la primera i més gran col·lecció de vermuts del món. Explicació dels orígens del vermut i la seva vinculació amb la ciutat de Gaudí.

  • Visita de l’antiga fàbrica de Vermuts Rofes que, des de l’any 2007, és un espai gastronòmic. Visita de la sala dels vermuts i degustació de vermut Rofes a Reus.

  • Esmorzar «l’essència de pagès» d’aquest territori, amb els seus excel·lents productes de proximitat i un sabor autèntic i propi a l’ermita de la Mare de Déu de la Roca de Mont-roig del Camp.

  • Tast d’oli d’oliva verge extra conduit per la cinquena generació del l’empresa oleícola familiar Olis Solé a Mont-roig del Camp.

  • Taller de Xatonada, al Centre I+D de Jordi Guillem del col·lectiu Terra i Taula, al Vendrell.

13 agents del territori com ambaixadors del projecte

Viatge Cuina

Els 13 agents que  participen en el viatge de premsa són  una representació de la trentena d’agents  vinculat al projecte de La Cuina dels Genis

Participants al viatge de premsa

Museus i centres d’interpretació

  • Centre Picasso
  • Gaudí Centre Reus
  • Mas Miró
  • Museu Pau Casals

Productors i elaboradors

  • Identitat extra virgin Olive oil
  • Les Vinyes del Convent
  • Olis Solé
  • Col·lectiu Terra i Taula

Restauradors

  • Restaurant Miralles
  • Museu del vermut
  • Vermuts Rofes
  • Restaurant de l’Ermita Mare de Déu de la Roca
  • Jordi Guillem

Organització i coordinació

L’experiència és coorganitzada pels municipis del Paisatge dels Genis, Reus, Mont-roig del Camp, El Vendrell i Horta de Sant Joan, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i l’Agència Catalana de Turisme coordinats per l’oficina tècnica del Paisatge dels Genis per a la potenciació de La Cuina del Genis el nou producte gastronòmic del Paisatge dels Genis, que es posa en marxa el 28 de gener coincidint amb  la celebració de la Nit de la Cuina dels Genis, l’acte de cloenda del III Congrés Català de la Cuina al Camp de Tarragona.

La Cuina dels Genis” és un projecte promogut per la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili, en col·laboració amb “El Paisatge dels Genis” i els seus agents públics i privats en el marc del III Congrés Català de la Cuina al Camp de Tarragona amb l’objectiu de crear un producte turístic basat en experiències gastronòmiques i culinàries a la ruta del Paisatge dels Genis, on els professionals traslladin a la cuina, a la restauració i a les experiències vinculades a productes de proximitat el llegat, l’obra i els valors de Gaudí, Miró, Casals i Picasso, i el paisatge de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre que els va inspirar.