• Blog
  • Català Català Català ca
  • Español Español Spanish es
  • English English English en
  • Français Français French fr
Segueix-nos
0034 977 394 871 info@elpaisatgedelsgenis.cat
El Paisatge dels Genis és una proposa turística per descobrir l'essència del paisatge que va inspirar l’obra i la personalitat d’Antoni Gaudí, Joan Miró, Pau Casals i Pablo Picasso a Costa Daurada i Terres de l’Ebre.
El Paisatge dels Genis
  • Inici
  • El Paisatge dels Genis
    • Què és el Paisatge dels Genis?
    • Qui som?
    • Catàlegs i vídeo promocional
  • La Cuina dels Genis
    • El Geni i el Paisatge
    • El Producte. Els Fruits de la Terra
    • Rutes per a Foodies
    • Càpsules inspiracionals
    • Experiències gastronòmiques
    • Productors
    • Restauradors
    • Vídeo de la Cuina dels Genis
  • Els genis
    • Antoni Gaudí – Reus
    • Joan Miró – Mont-roig
    • Pau Casals – El Vendrell
    • Pablo Picasso – Horta
    • Els genis en la història
  • Rutes i activitats
    • Ruta gamificada del Paisatge dels Genis
    • Aventura
    • Museus, Centres d’Interpretació i Edificis Singulars
    • Visites guiades
    • Activitats artístiques
    • Activitats gastronòmiques
    • Rutes i itineraris
    • Touring
    • Compres
    • En familia
    • On menjar
  • Experiències Genials
    • La NIT de la Cuina dels Genis – 2020
    • El viatge inaugural de La Cuina dels Genis – 2020
    • Caps de setmana genials – 2018
    • Family Art Experience II – 2018
    • Family Art Experience I – 2017
    • Petits Grans Genis II – 2017
    • Petits Grans Genis I – 2016
    • Caps de setmana de tardor – 2015
    • Dia genial – 2014
  • Organitza’t
    • Excursions d’un dia
    • La Ruta Completa
    • Cap de setmana
    • Excursions d’un dia per a grups
    • La Ruta Completa per a grups
    • On dormir
  • Contactar
  • Menu Menu
Ets aquí: Inici1 / El Geni i el Paisatge
  • “L’originalitat consisteix a tornar a l’origen”

    Antoni Gaudí va néixer a Reus l’any 1852. Va ser batejat a l’església prioral de Sant Pere i, durant setze anys, va viure a la casa familiar, on hi havia la caldereria que vaser clau en l’aprenentatge de Gaudí, sobretot per a la qualitat de veure i captar l’espai. En finalitzar el batxillerat a Reus se’n va anar a Barcelona a estudiarArquitectura. Quan ja era un arquitecte reconegut va mantenir regularment el contacte amb els amics i col·legues de Reus.

Logo Antoni Gaudí Reus

Avellanes a les butxaques

Antoni Gaudí era un home auster en tot. En la recta final de la seva vida, era gairebé com un asceta, i d’hàbits vegetarians un cop s’asseia a la taula. Bon observador de la natura, que usava a mode d’inspiració de tot i per a tot, consumia productes simples i naturals, allò que avui dia en diríem aliments “poc processats”. Els historiadors que han estudiat la seva vida quotidiana expliquen que acostumava a portar sempre avellanes a les butxaques, el fruit sec per excel·lència de Reus i el Camp de Tarragona, que Gaudí coneixia perfectament des que era un nen.

  • “L’originalitat consisteix a tornar a l’origen”

    Antoni Gaudí va néixer a Reus l’any 1852. Va ser batejat a l’església prioral de Sant Pere i, durant setze anys, va viure a la casa familiar, on hi havia la caldereria que vaser clau en l’aprenentatge de Gaudí, sobretot per a la qualitat de veure i captar l’espai. En finalitzar el batxillerat a Reus se’n va anar a Barcelona a estudiarArquitectura. Quan ja era un arquitecte reconegut va mantenir regularment el contacte amb els amics i col·legues de Reus.

Logo Miró Mont-roig

Porró entre els pagesos

Joan Miró tenia una connexió transcendent amb la terra de Mont-roig del Camp. Més enllà que sempre dugués una garrofa a la maleta quan sortia de viatge, l’artista s’identificava sovint amb la terra, en la seva vessant més pura i essencial. Deia Joan Miró que era més feliç “anant amb suèter i bevent en porró entre els pagesos de Mont-roig que no pas a París entre duquesses en grans palaus.” Com a finca rural i amb tradició agrícola, Mas Miró, a dia d’avui, es conrea de forma ecològica i compta amb fruiters i una extensa varietat d’horta.

  • “L’originalitat consisteix a tornar a l’origen”

    Antoni Gaudí va néixer a Reus l’any 1852. Va ser batejat a l’església prioral de Sant Pere i, durant setze anys, va viure a la casa familiar, on hi havia la caldereria que vaser clau en l’aprenentatge de Gaudí, sobretot per a la qualitat de veure i captar l’espai. En finalitzar el batxillerat a Reus se’n va anar a Barcelona a estudiarArquitectura. Quan ja era un arquitecte reconegut va mantenir regularment el contacte amb els amics i col·legues de Reus.

Logo Pau Casals Vendrell

La senzillesa sopa de farigola

Pau Casals era un enamorat de la sopa de farigola, un plat senzill, que és una espècie de quinta essència de la Mediterrània i que encaixa amb la seva personalitat. Defensor de les classes humils i treballadores, aquesta sopa modesta, cuina de pobre, sintetitza perfectament el pensament del mestre. Una cuina i una vida senzilla que, des del Vendrell, li permetia gaudir de les vistes del mar i de la vinya del Penedès, que tant va acabar enyorant en el seu forçat exili, a Prada de Conflent i Puerto Rico.

  • “L’originalitat consisteix a tornar a l’origen”

    Antoni Gaudí va néixer a Reus l’any 1852. Va ser batejat a l’església prioral de Sant Pere i, durant setze anys, va viure a la casa familiar, on hi havia la caldereria que vaser clau en l’aprenentatge de Gaudí, sobretot per a la qualitat de veure i captar l’espai. En finalitzar el batxillerat a Reus se’n va anar a Barcelona a estudiarArquitectura. Quan ja era un arquitecte reconegut va mantenir regularment el contacte amb els amics i col·legues de Reus.

Logo Pablo Picasso Horta

Sopa de gallina guaridora

Del pas de Picasso per Horta de Sant Joan en dues ocasions (el 1898 i el 1909) n’han quedat variades notícies sobre la relació de l’artista i la cuina. De fet, en la seva primera estada, Picasso pensava recuperar-se dels seus problemes de salut tot menjant una reconfortant sopa de gallina, i es té constància fins i tot de quina era la dieta que seguia mentre pintava la serra dels Ports. Del seu viatge el 1909, es té notícia documental de la sopa amb safrà i corder que se servia a l’hostal del Trompet, on s’allotjava amb la seva companya, Fernande Olivier.

Logo Antoni Gaudí Reus
Logo Pau Casals Vendrell
Logo Miró Mont-roig
Logo Pablo Picasso Horta
Arts_i_Cultura_-_marca
logo.eurecat-footer-blanc
Logo Costa Daurada
Terres de l'Ebre

Dossier de premsa             Contactar             Avís legal             © Paisatge dels Genis          

El Paisatge dels Genis Scroll to top
Contactar Avís legal © Paisatge dels Genis