Antoni Gaudí – Reus

“L’originalitat consisteix a tornar a l’origen”, Antoni Gaudí

Antoni Gaudí va néixer a Reus l’any 1852. Va ser batejat a l’església prioral de Sant Pere i, durant setze anys, va viure a la casa familiar, on hi havia la caldereria que va ser clau en l’aprenentatge de Gaudí, sobretot per a la qualitat de veure i captar l’espai. En finalitzar el batxillerat a Reus se’n va anar a Barcelona a estudiar Arquitectura. Quan ja era un arquitecte reconegut va mantenir regularment el contacte amb els amics i col·legues de Reus.

Itinenari recomanat

Us recomanem iniciar la visita al Gaudí Centre, situat en ple cor de la ciutat. Aquest és l’únic espai temàtic dedicat a la vida i l’obra d’Antoni Gaudí. Es tracta d’un centre d’interpretació dissenyat amb les últimes tecnologies, per experimentar i descobrir els secrets del geni i de la seva innovadora arquitectura.

Després, descobrireu els indrets més importants que es conserven a Reus relacionats amb Antoni Gaudí, que estan senyalitzats i es poden localitzar en el plànol de la Ruta Gaudí&Reus.

Continueu la visita amb la Ruta del Modernisme, un interessant passeig per la ciutat per gaudir de les façanes d’un dels conjunts d’edificis d’estil modernista més importants d’Europa. Per conèixer millor l’esplendor del Modernisme de Reus és imprescindible realitzar la visita guiada a l’interior dels edificis més destacats de l’arquitecte modernista Domènech i Montaner: l’Institut Pere Mata i la Casa Navàs.

Com arribar

La ciutat de Reus es troba situada en un entorn privilegiat, entre el mar i la muntanya, a tan sols 8 km del litoral de la Costa Daurada i a 1 hora de viatge de Barcelona.

S’hi pot accedir per l’autopista AP-7, prenent la sortida 34 i seguint en direcció a Reus per la T-11.

La ciutat es comunica, també, mitjançant una línia ferroviària.

Pel que fa l’aeroport de Reus aquest està situat a 3 km. del centre de la ciutat i connecta amb diferents destinacions europees i espanyoles.

El Paisatge dels Genis