7 de juny: el fatídic dia d’Antoni Gaudí
El 7 de juny, d’aquí a pocs dies, es commemora el 92è aniversari de la tràgica mort de l’arquitecte Antoni Gaudí, poc després que s’acomiadés d’un dels seus operaris amb les següents paraules: “Demà veniu ben aviat, que farem coses molt boniques”. Un tramvia ho va impedir, com és ben sabut.
Com ha escrit l’historiador reusenc, Jaume Massó, la ciutat de Reus va reaccionar ben aviat a la mort del seu fill il·lsutre i, ja el 1933, el Museu de Reus va reservar “un espai per a Gaudí a la sala dedicada als artistes i personatges reusencs més importants”.
De llavors data la cessió que va fer l’arquitecte Domènec Sugrañes de documents i objectes personals d’Antoni Gaudí i que són gairebé els únics que s’han conservat fins al dia d’avui (després de l’incendi que va destruir, a l’estiu de 1936, l’arxiu del despatx de la Sagrada Família).
Es tracta d’un fons imprescindible per a l’anàlisi del pensament i l’obra d’aquest fill il·lustre de Reus, tal com ha quedat demostrat en els nombrosos treballs publicats pels seus estudiosos i biògrafs. És el llegat pòstum d’un geni a la seva ciutat nadiua.
*La secció “Quin geni!” del nostre blog que vol compartir amb vosaltres algunes de les anècdotes, vivències, aventures i peripècies de Gaudí, Miró, Picasso i Pau Casals en els paisatges de Reus, Mont-roig, Horta de Sant Joan i El Vendrell, respectivament.
Subscriu-te al nostre newsletter al següent enllaç http://eepurl.com/