L’experiència és coorganitzada per la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili, l’Agència Catalana de Turisme, El Paisatge dels Genis i el Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca, amb el suport de la Diputació de Tarragona, i és el resultat d’un procés creatiu i col·laboratiu de cuiners, productors agroalimentaris, gestors turístics i experts dels museus i centres d’interpretació del Paisatge dels Genis, dut a terme durant 15 mesos en el marc del projecte de La Cuina dels Genis.
La Cuina dels Genis és un projecte promogut per la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili, en col·laboració amb “El Paisatge dels Genis” i els seus agents públics i privats en el marc del III Congrés Català de la Cuina al Camp de Tarragona, amb l’objectiu de crear un producte turístic basat en experiències gastronòmiques i culinàries a la ruta del Paisatge dels Genis, on els professionals traslladin a la cuina i a la restauració el llegat, l’obra i els valors de Gaudí, Miró, Casals i Picasso, juntament amb el paisatge de Costa Daurada i Terres de l’Ebre que els va inspirar.
La Nit de la Cuina dels Genis és l’acte de cloenda del III Congrés Català de la Cuina al Camp de Tarragona i tret de sortida de La Cuina dels Genis
La producció es ideada per la Magalí Mazzanti, una ment creadora, inquieta i efervescent que conjuga els sentits, l’art, la passió i la cuina proposant en aquest sopar genial una posada en escena emocionant i avantguardista que fa de marc de les creacions culinàries elaborades pels cuiners del territori i que permet viatjar pel paisatge que ha inspirat a algunes de les ments més genials de la història, i pel seu món interior.
Col·laboren en la producció de l’experiència l’Associació hotelera Salou, Cambrils i Vila-seca – La Pineda, l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils i Estrella Damm, com a patrocinador.