28/01/2020 La NIT de la Cuina dels Genis

Aquest esdeveniment és el resultat d’un recorregut de més d’un any de treball. Un camí, on agents públics i privats del turisme, l’art, la cultura i la gastronomia del territori col·laboren plegats per fer realitat un projecte de cohesió social i territorial amb la gastronomia com a fil conductor i que tot just comença a caminar amb aquesta experiència gastronòmica única.

La NIT de la Cuina dels Genis

La Cuina dels Genis té una narrativa pròpia i inspiradora, on els cuiners, amb el repte de crear els diferents plats, es converteixen en intèrprets del territori i de la mirada que en van fer quatre genis universals. Sense cap mena de dubte els paisatges en els que s’inspiren cadascun dels artistes permeten la creació de relats a través dels productes, de la cuina, de la gastronomia, de les persones i dels seus valors personals i tot això, al voltant d’una taula.

Experiència gastronòmica genial

La NIT de la Cuina dels Genis
  • 1 Castell
  • 4 espais
  • 16 xefs
  • 18 creacions
  • 60 assistents

Una experiència gastronòmica immersiva i efímera que té lloc de forma inèdita la nit del 28 de gener de 2020 al Castell de Vila-seca, un emblemàtic edifici d’origen medieval.

La NIT de la Cuina dels Genis

A través d’un recorregut sensorial, xefs i artistes condueixen als participants per un univers dissenyat especialment per a l’ocasió amb propostes gastronòmiques inspirades en l’obra i vivències de Gaudí, Miró, Casals i Picasso, especialment vinculades amb Reus, Mont-roig, El Vendrell i Horta de Sant Joan, els municipis de Costa Daurada i Terres de l’Ebre que han inspirat a algunes de les ments més brillants de la història, en una reinterpretació del llegat dels genis a través de la mirada creativa d’avui.

L’experiència compta amb la participació d’una quarantena de prescriptors nacionals i internacionals que junt amb una vintena de representants de les institucions d’àmbit turístic del territori omplen les 60 úniques places disponibles.

La NIT de la Cuina dels Genis

Ambientació immersiva

4 espais amb personalitat pròpia tematitzats amb una línia estètica comú.

La NIT de la Cuina dels Genis

Taules amb estovalles que es mouen per l’aire, portes que amaguen tresors culinaris, taules de llenços que fan de pantalla de projecció, barres per escoltar música en directe amb auriculars i videoinstal·lacions com a llenguatge narratiu.

Propostes per sorprendre’s en cada espai com un concert íntim de cello elèctric, guitarra elèctrica i una taula de mescles de Dj per escoltar les Suites de Bach com mai abans, amb arranjaments de música electrònica contemporània a càrrec de The Xperience Tree.

18 creacions, 8 vins i 1 còctel

Distribuïts en quatre grups de 15 comensals, els 60 participants passen per 4 universos dedicats a cadascun dels genis, en els que descobreixen les 18 creacions gastronòmiques elaborades amb productes de proximitat i qualitat.

La NIT de la Cuina dels Genis

Espai Reus

La NIT de la Cuina dels Genis
  • Dutxa freda

    RESTAURANT: Més que Tapes. Reus | CUINER: Roger Murtró

  • Mar i horta passant pel bosc

    RESTAURANT: Més que Tapes. Reus | CUINER: Roger Murtró

  • Tonyina Balfegó, brou de carn i verdures de temporada

    RESTAURANT: La Muela. Reus | CUINER: Juan Diego

  • Gaudí, la família i els orígens

    RESTAURANT: Confiteria Poy. Reus | CUINER: Albert Poy i Ciurana

  • El vi: Sta. Rosa

    Garnatxa | Celler DosTerras

Espai Miró

La NIT de la Cuina dels Genis
  • La soledat de miró

    RESTAURANT: Eclipse. Mont-roig del Camp | CUINER: Sergiu Morar

  • Galtes entre garrofes i oliveres

    RESTAURANT: La Cuina de l’Ermita. Mont-roig del Camp | CUINERS: Eva Guillen i Jose Eguiluz

  • Pastís de garrofa amb la seva crema

    RESTAURANT: La Cuina de l’Ermita. Mont-roig del Camp | CUINERS: Eva Guillem i José Eguiluz

  • El vi: Càdec 2016, criança

    Garnatxa negra, carinyena i sirà |Celler La Placeta

Espai Pau Casals

La NIT de la Cuina dels Genis
  • El cant dels ocells

    RESTAURANT: Vell Papiol. Calafell | CUINER: David Vernet Navarro

  • Sopa de farigola amb flor de carbassó farcida de bolets

    RESTAURANT: Petit Bistrô Segur. Calafell | CUINERA: Mary Herrera

  • Alcapurrias de gall negre del Penedès

    RESTAURANT: Lo Mam. El Vendrell – Sant Salvador | CUINER: Jordi Guillem

  • Fricandó de vedella amb patates i cigrons de cal Camat, iuca i moresc

    RESTAURANT: Ull de Llebre. La Bisbal del Penedès | CUINER: Josep Pascual Mateu

  • Llonguet salvarico

    RESTAURANT: Cal Badejo. El Vendrell | FORNER: Jaume Ribas

  • El vi: Jornal’17

    Vi negre | Celler Un Sol Cel

  • Cava Reserva de la Música, Celler Jané Ventura

    Endògen. Xarel·lo | Celler Mas Perdut.

  • Avgvstvs Look

    Xarel·lo, Sauvignon Blanc i Muscat | Celler Avgvstvs Forvm

Espai Picasso

La NIT de la Cuina dels Genis
  • El vel de la Fernanda

    RESTAURANT: Restaurant Miralles. Horta de Sant Joan | CUINER: Francesc Adell Omella

  • Del bosc a la cassola

    RESTAURANT: Lo Racó de la Fontcalda. Horta de Sant Joan | CUINERA: Niella Alcoverro

  • Llepolia de cubisme

    RESTAURANT: Can Joan. Horta de Sant Joan | CUINERA: Tere Malràs

  • Els orígens de l’amistat de Picasso i Pallarés

    RESTAURANT: Can Joan. Horta de Sant Joan | CUINERA: Tere Malràs

  • Mirades als Ports en un mos

    RESTAURANT: Restaurant Miralles. Horta de Sant Joan | CUINER: Francesc Adell Omella

  • Muntanyes de xocolata i olives

    RESTAURANT: Restaurant Miralles. Horta de Sant Joan | CUINER: Francesc Adell Omella

  • El vi: Diferents (escumós)

    Garnatxa blanca, macabeu i parellada | Les Vinyes del Convent

  • El vi: Els Costums. (vi negre)

    Garnatxa alta | Les Vinyes del Convent

Còctel de benvinguda

La NIT de la Cuina dels Genis

Amb el patrocini d’Estrella Damm el grup de cuiners, Roger Murtró, Ferran Cerro, Josep Moreno i Ismael Chamorro, creen un còctel per a l’ocasió a partir del vermut de Reus i Estrella Damm.

Idea i organització

L’experiència és coorganitzada per la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili, l’Agència Catalana de Turisme, El Paisatge dels Genis i el Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca, amb el suport de la Diputació de Tarragona, i és el resultat d’un procés creatiu i col·laboratiu de cuiners, productors agroalimentaris, gestors turístics i experts dels museus i centres d’interpretació del Paisatge dels Genis, dut a terme durant 15 mesos en el marc del projecte de La Cuina dels Genis.

La Cuina dels Genis és un projecte promogut per la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili, en col·laboració amb “El Paisatge dels Genis” i els seus agents públics i privats en el marc del III Congrés Català de la Cuina al Camp de Tarragona, amb l’objectiu de crear un producte turístic basat en experiències gastronòmiques i culinàries a la ruta del Paisatge dels Genis, on els professionals traslladin a la cuina i a la restauració el llegat, l’obra i els valors de Gaudí, Miró, Casals i Picasso, juntament amb el paisatge de Costa Daurada i Terres de l’Ebre que els va inspirar.

La Nit de la Cuina dels Genis és l’acte de cloenda del III Congrés Català de la Cuina al Camp de Tarragona i tret de sortida de La Cuina dels Genis

La producció es ideada per la Magalí Mazzanti, una ment creadora, inquieta i efervescent que conjuga els sentits, l’art, la passió i la cuina proposant en aquest sopar genial una posada en escena emocionant i avantguardista que fa de marc de les creacions culinàries elaborades pels cuiners del territori i que permet viatjar pel paisatge que ha inspirat a algunes de les ments més genials de la història, i pel seu món interior.

Col·laboren en la producció de l’experiència l’Associació hotelera Salou, Cambrils i Vila-seca – La Pineda, l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils  i Estrella Damm, com a patrocinador.